Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hatay'da neler oluyor !!!
#21

bahsedilen Esad rejimi ile ters düşmüş masum ve mazlum muhalif Suriyeliler değil. Bu insanların mazlumluğunu paravan yapan ve emperyalist güçlerin maşası, insan olmayan, dünyanın dört bir tarafından gelerek bu güçlere hizmet eden işsiz, güçsüz, kafasız, adam öldürmekten başka bir iş yapamayan hasta ruhlu, psikopat yaratıklar. ne kadar nefretle dolu olursa olsun ölmüş bir insanın ciğerini söküp yerken "Allahuekber" diyebilir mi bir yaratık. ne olursa olsun masum insanların öleceğini bile bile bomba üretebilir mi? bunun en zülüm görmüş insanlarda bile yeri yoktur; ama yaratıklar yapabiliyorlar. muhalifsen "gerilla" olursun. Bolivya da olduğu gibi... emperyalistlerin uşağı hükümet güçleriyle çarpışırken vatandaşını veya masum insanları öldürmezsin. kendi imkanlarınla yaparsın, emperyalistlerin veya onların uşaklarının sağladıkları ile değil. insanlık onuruna yakışacak şekilde yaparsın; mafya, eroin parasıyla değil. değer yargıları olur. insan için insanlık dışı davranmaz. Peygamberimiz ve Sahabe tam bir "gerilla" idi bu bakış açısından bakarsak. böyle düşünmek Esad taraftarı olmak değildir, Esad ın yaptığı zulümü hoş görmek değildir.
klasik olarak soracağımız soru "bu eylem kimin işine gelir?" sorusunu sormaktır. uzatmaya gerek yok: Rusya ve Abd anlaştı, Esad a şans verecekler. Bu İsrail in hoşuna gitmedi. kolay kontrol edebileceği muhalif güçlere bu olayı yaptırdı ki Türkiye Suriye ye savaş ilan etsin. yöneticilerimiz ise dünden hazır zaten bu olaya, büyük idealler veya verilen görevler gereği. Abd bu, belli olmaz, Rusya ya anlaştık deyip, arkadan iş çevirmiş olabilir.
aslında Kur'an da Allah he şeyi söylemiş: (mealen) "Ey İman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları veli / dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları veli kabul ederse o da onlardandır. Allah, zalim topluma hidayet vermez." (maide 51) en çok söylediği insanlara "bakmaz mısınız, görmez misiniz, ibret almaz mısınız, düşünmez misiniz?" dediği halde biz beynimizi hiç kullanmayız. bunları yapmayanlara da neler olacağını apaçık söylemiş olduğu halde...
çok ama çok uzun konular bunlar. zamanı gelinceye kadar, sadece söyleşelim. kırmadan, üzmeden birbirimizi. yanlış anlamadan ve yanlış anlatmadan kendimizi :)

Teker üstü olsun... 
Cevapla
#22

(05-14-2013, 02:07 PM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Emo senden zaten şüpheleniyordum..önce cemaat işleri şimdide eşkıyalık

Emo yönetime muhalif olmak ile eline silah alıp kanlı eylemlere girmeyi karıştırmıyorum.

Hele hele tekbir getirip kendi halkından çoluk çocuk katleden birisi eşkıya değil insan bile olamaz

Cihan abi hertürlü teşkiletta varım : )

Benim anlatmak istediğim belli herkesi aynı kefeye koymadan tüm Suriyeli sığınmacıların dışlanmaması. Türkiye ve Suriye sınırı 900 km Hükümet ne yaparsa yaptın bunun kontrolünü saglayamaz.

Dış güçlerin oyunu bu ! hepimiz tek ağızdan bunu zaten ifade ediyoruz. Tek millet tek kuvvet olaçağımıza insanlar siyaset yapıyor yok akp miş yok chp miş yok mhp miş.... ağzımıza etti hepsi hala partiçilik oynuyoruz.
Ara
Cevapla
#23

Ne maşası ya, zulüm görmüş halk, kucak açmışız gelmiş bize sığınmış, bir iki pislik yüzünden 190.000 sığınmacıyı terörist yaptılar, yazıklar olsun, sırf Erdoğan yaptı diye muhalefet hepsi, keşke Bahçeli yapsaydı, Kılıçdaroğlu yapsaydı. devletimiz tarihten gelen büyüklüğünü gösteriyor gurur duyacağımız yerde, oyuncaklarını paylaşmak istemeyen ev sahibinin şişko fesat oğlu gibi davranıyoruz.
Ara
Cevapla
#24

Bir devlet olarak bütün sınırlarınızı açıp insanlara gelin kurtarın canınızı diyemezsiniz.
Bir devlet ilk önce kendi bekanızı muhafaza etmek zorundadır. Devlet olmanın kuralı budur. Bu devletinizin ve milletinizin devamlılığı için zorunludur. Eski bir devlet olmak, büyük bir devlet olmakla alakası yoktur.
Eğer bunu yapmazsanız sadece "dedelerim büyük bir devletmiş" dersiniz.
200-250 bin kişiyi kontrolsüz olarak içeri alırsanız ve bunları (bazılarını diyelim) diğer ülkeye karşı silahlandırırsanız hakimiyetinizi kaybedersiniz.
Bu tıpkı vücuda virüs enjekte etmek gibidir. Ya kaybedersiniz ya da ağır hasta olursunuz.
Burada oyuncaklardan yada poğaçalardan behsetmiyoruz. Kanımızla aldığımız topraklarımızdan bahsediyoruz.
Ajitasyon yapmayalım. Önce kendi topraklarımızın güvenliğini sağlayalım.

:tr:
ly2x6.gif
Ara
Cevapla
#25

Abdullah Öcalan ile birlikte 1998 yılı sonunda Roma’da yaşanan ‘Apo krizi’nin diğer kahramanı dönemin İtalya Başbakanı Massimo D’Alema, 15 yıllık suskunluğunu Hürriyet’e bozdu.

İtalyan siyasetçi D’Alema özetle şunları söyledi:
“Bence bu ‘ziyaret’ bazı güçlerin bilinçli kurgusuydu. Almanya iadesini istemekten vazgeçince elimizde kaldı. Öcalan, Roma’da 66 gün kalmadı. Daha önce terk etti. Yerine villaya dublörünü koyduk. Clinton, ‘Apo’yu Türkiye’ye verin’ dedi. ‘Hayır’ dedim.”

Türkler ona öfkelerinden soyadından benzerlikle “Dallama”yı yakıştırdılar. PKK lideri Abdullah Öcalan yüzünden Türkiye ile yaşadığı büyük krizde çok yıprandı. Belki bu yüzden başbakanlığı bile kısa sürdü. Solcu Demokrat Parti’nin akil adamlarından olan bir ara adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için de geçen Massimo D’Alema, 12 Kasım 1998’de başlayan “Apo, Roma’da” vakasını 15 yıl sonra Hürriyet’e anlatmayı kabul etti.
Sayın Başkan o dönemdeki 66 gün sizin için hiç de kolay geçmedi. Öcalan’ın Roma’ya geleceğinden ne zaman ve nasıl haberiniz oldu?
Öncelikle tam 66 gün değil. Öcalan’ı birkaç gün öncesinde gönderdik. Ama medyanın yoğun ve ısrarlı ilgisini atlatmak için bizim gizli servisler kendisine tıpa tıp benzeyen bir dublörünü buldu. Villaya onu yerleştirdik. Ortalığı biraz daha sakinleştirip zamanı gelince de gidiyor numarasını yaptık.
Ya gelişi?
Uçağı havadaymış. Koalisyon ortaklarından Yeni Komünist Partisi lideri Fausto Bertinotti telefonla aradı “Bizim Ramon Mantovani, Kürt lideri getiriyor. Etkinliklere katılacakmış” dedi. O dönemde birçok değişik partili Apo’yu İtalya’ya davet etmek ve Kürt sorununa çare aramak için imza topluyordu. Emniyet Müdürünü aradım. Hakkında Almanya’nın Karlsruhe kenti savcılığından cinayetten tutuklama kararı ve iade isteği varmış onu öğrendim. Havalimanı polisini aradım ve gözaltına alınmasını istedim. Alındı da.
Ama Almanya oyunbozanlık etti.
Tabii ilk tepki Türkiye’den geldi. Öcalan’ın hemen iadesini istedi. Olağanüstü bir durum değerlendirme zirvesi yaptık. Anayasaya göre idam cezasının hâlâ yürürlükte olduğu bir ülkeye iade edemezdik. Sonra Almanya Başbakanı Gerhard Schröder aradı. İade isteğinden vazgeçtiklerini söyledi. Gerekçe olarak “Burada çok Kürt ve milliyetçi Türk var. Apo’yu getirtip yargılarsak ülkemizde duruma hakim olamayız. Büyük olaylar yaşanır” dedi. İşte Almanya’nın bizi yarı yolda bırakmasıyla asıl kriz o an patlak verdi. “Serseri Mayın”ı ne yapacaktık?
O zaman da “Sanık”, “Konuk” oldu.
Problem büyüktü. Siyasi sığınma hakkı veremezdik. Siyasi sığınma hakkı İtalya’da partiler tarafından değil hakimler kurulunca oy birliği ile verilebilir. Bu karar mekanizması da yıllarca sürebilir. Diğer yandan Türkiye’ye iadesi de söz konusu değildi. Almanya bizi ters yatırmıştı. Böylece Öcalan’ın “sanık” durumu sona eriyordu. Cezaevinden çıkartmak gerekiyordu. Roma ise Öcalan’ın Kürt yandaşları ile dolup taşıyordu. Zor bir durumdu. Komünist Partisi onu Infernetto semtinde bir villaya yerleştirdi. O artık “Sakıncalı” bir konuktu”.
Türkiye ile ilişkiler çıkmaza girdi.
Türkiye sürekli nota üzerine nota gönderiyor, biz ise çözüm çareleri arıyorduk. Devreye o dönemin ABD Başkanı Bill Clinton girdi. Bana telefon etti. “Öcalan bir teröristtir. Türkiye’ye iade edin” isteğinde bulundu. Ben de kendisine bunun imkânı olmayacağını, geçmişte bir katili sırf idam cezası var diye ABD’ye iade etmediğimizi anımsattım. Sanırım tatmin olmamıştı.
Öcalan Roma’dan gitmeye nasıl razı edildi.
1999’a girmiştik. Öcalan’ı gitmeye razı etmeye çalışıyorduk. Villasının etrafında bizimkiler dahil her ülkeden gizli servisler cirit atıyordu. Kurmayları ve Komünist Partisi ile görüşmeler sürerken devreye Yunanistan Dışişleri Bakanı Pangalos girmiş “Bize gel” demiş. Kimsenin dikkatini çekmeden kendisini Roma’dan uzaklaştıracak uçağa teslim ettik. Birkaç gün daha oyalandıktan sonra gittiğini resmen açıkladık.

Böyle yakalanmıştı

9 Ekim 1998 : Türkiye’nin son bir yıl içinde artan baskıları üzerine Suriye Yönetimi, yıllarca evsahipliği yaptığı Abdullah Öcalan’ı ülkeyi terketmeye zorladı.
4 Kasım 1998: Yunanistan’ın iltica talebini kabul etmemesi üzerine Rusya’ya geçen Öcalan, burada da iltica talebinde bulundu.
12 Kasım 1998: Rus parlamentosunun alt kanadı talebi kabul etse de Moskova Yönetimi nihai izni vermeyince Öcalan yine sahte pasaportla bu kez İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti. İtalyan yetkililer Öcalan’ı bir villaya yerleştirince Türkiye’de infial oluştu. Ankara iadesini istedi.
16 Ocak 1999: Gizlice yeniden Rusya’ya giden Öcalan, burada bir kez daha umduğunu bulamadı.
29 Ocak 1999: Özel uçakla tekrar Yunanistan’a geçti.
31 Ocak 1999: Hollanda’ya gitmek istedi, izin alamadı.
1 Şubat 1999: Yunanistan’dan bu kez Belarus’a geçmeye çalıştı, başarısız olup Atina’ya döndü.
2 Şubat 1999: Kenya’ya hareket etti. Burada Yunanistan’ın Nairobi Büyükelçiliği rezidansına yerleştirildi.
5-14 Şubat 1999: Türkiye’nin Öcalan’ı gizli operasyonla teslim almak için oluşturduğu 7 kişilik hazırlıkları tamamlayıp Nairobi’ye hareket etti.
15 Şubat 1999: Büyükelçilikten ayrılması yönündeki baskılara direndi. Hollanda’ya gidebileceği söylenen Öcalan, bu ülkeye gideceğini sanırken akşam yakalandı.
16 Şubat 1999: 6.5 saatlik uçak yolculuğunun ardından 03.30’da ağzındaki ve gözlerindeki bant açıldığında Öcalan, İmralı’ya götürülmek üzere İstanbul’a inmişti.

Juventus maçı için Fatih Terim araya girdi

Türkiye’de İtalya’ya karşı eylemler dışında mallarına da ambargo başlatılmıştı.
Ankara’dan gelen haberler çok kötüydü. Elçiliğimiz abluka altına alınmıştı. Evet İtalyan malları boykot ediliyordu. En büyük zarar da “Blue Stream” (Mavi Akım) boru hattı için yaşanabilirdi. Rusya’dan doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya getirtilmesi. Bence Blue Stream projesini baltalamak isteyen güçler kurgularında Öcalan silahını kullandılar.
Bir de o sırada Galatasaray–Juventus şampiyonlar ligi maçı var.
Türkiye’de İtalya’ya karşı yoğun bir öfke yaşanıyor. O sırada bu maç oynanacak. Juventus Kulübü can güvenliğini hem bizden, hem de UEFA’dan istiyor. Araya Galatasaray’ın o dönemdeki antrenörü Fatih Terim girdi, ben de yine o dönemin Dış Ticaret Bakanı Pier Luigi Bersani’yi iki ülke arasında aracı yaptım ve maç kazasız belasız oynandı.

AB’de Türkiye’nin lobisini yaptım

Türkler size pek hoş bakmadılar.
Biliyorum. Ama sonradan ben Türkiye’nin AB’ye üye olması için İngiltere, İspanya ve İsveç’le birlikte büyük bir lobi kurdum ve liderliğini üstlendim. Türkiye inanılmaz büyümekte olan bir ülke. Türkiye diğer İslam ülkelerine demokratikleşmede örnek olmuş ve olmaktadır. Türkiye bölgesi olduğu kadar dünyada da artık söz sahibi olabiliyor.
Neden hâlâ AB kapısında bekletiliyor?
Sorumluları Merkel ve Sarkozy’dir. Bu ülkelerin başında bizim gibi solcular olsaydı iş çabuklaşırdı inanın.
Kürt açılımına nasıl bakıyorsunuz?
Bu güzel bir değişim. Kürt toplumu bunu yıllardır özlüyordu. PKK’nın çekilmesi de “Barış” için çok önemli. Huzur bir ülke için en önemli unsur. Biz bu süreci İtalyan solcuları olarak candan destekliyor ve Ankara’yı kutluyoruz.
Ara
Cevapla
#26

Atatürkün en büyük nasihatıdır sakın ola orta doğuya bulaşmayın.yaptığı ilk işte sadabat paktıdır.orası çıkmaz bir yoldur diye söylemiştir kendisi.
Ara
Cevapla
#27

Siyasi birkonuya döndüğünü görüyorum.
Ama yinede büyük ölçüde bilgilenmedim değil.

Saygılar...

gidemediğin yer senin değildir

bol çamurlarrrr
Ara
Cevapla
#28

Olayın özeti şudur.
Biz bombaları muhalifler suriyede kullansın diye göndermişiz.
Onlarda bunu Reyhanlı' da kullanmışlar. Bir nevi 11 Eylül . Savaş çıkarmak.



rh11.jpg

rh22.jpg


Kaynak: RedHack

:tr:
ly2x6.gif
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Cihan
10-30-2013, 11:57 AM
Son Mesaj Yazar: Spike
04-04-2013, 09:58 PM
Son Mesaj Yazar: burakokur
05-14-2012, 01:22 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi