Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Çevreyolu artık ücretli oluyor
#1

Sabah sabah sinir katsayımı artıran bir haber. Gittiğimiz yer yer değil ama farkında olan yok. Gelde kaçak geçiş yapma.

Otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamının yanı sıra çevreyolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadükler ayrı ayrı ücretlendirilebilecek.

http://haber.mynet.com/cevreyolu-artik-u...48-guncel/
Ara
Cevapla
#2

iiyiymiş.. yakında aldığımız her nefes için vergi alacaklar..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#3

Yandık walla :kızgın:
Ara
Cevapla
#4

Bence artık kaşınıyorlar .. Bu kadarıda çok fazla ama

160711104912_imza3.JPG
Ara
Cevapla
#5

:Pbizim milletimiz alıştı abi semer vurulmaya. Banamısın demiyoruz artık sandıklara geldiğimizdede 20 günde kandırıveriyolar bizi ohhhh:kızgın::kızgın:
Ara
Cevapla
#6

Son olarak kulağımın arkası kaldı.
Ona da buyursunlar :kızgın:
Ara
Cevapla
#7

Vakitin birinde

Hazinenin altınları azalmış. Devlet gecim derdine düşmek üzereymiş. Vezir-i Azam, Padişaha gelir arttırıcı bir önlem olarak şehrin meydanındaki köprüden geçenlerden 1 akçe bedel alınmasını böylece hazineyi zenginleştirmeyi önermiş.

Padişah : "olur mu vezirim, devletin görevi yol, köprü suyu vatandaşına ücretsiz olarak sağlamaktır. Biz zaten aldığımız vergilerle bunların bedelini alıyoruz, halk isyan eder, ne hesap veririm, ne cevap veririm halka" demiş.
Vezir : "Hünkarım, bişey olmaaaz bana güvenin siz, körüye girenden 1 akçe almaya başlayalım" diyerek padişahı ikna etmiş.

Haber gelmiş köprüden, halk gıkını çıkarmadan köprüye girerken 1 akçeyi ödüyormuş.

Vezir: "Hünkarım bakın şimdi bi de köprüye girerken 1 akçe, çıkarken 1 akçe isteyelim halktan" demiş.
Padişah :"yahu vezirim, sen halkın güvenini kaybetmeme sebep olacaksın, öyle şey olur mu, zaten köprüden bir bedel almamamız gerekirken bir de hem girişte hem çıkışta bedel istersek, halk bu sefer kesin ayaklanır" demiş.

Vezirin ısrarları üzerine giriş ve çıkış bedel uygulamasına başlamışlar. Halkta tık yok. Herkes paşa paşa ödüyor bedeli.

Vezir sınırları sorlayarak; "hünkarım geçen hafta köprünün başında, ortasında ve sonunda 1'er akçe bedel toplatmaya başladım, halk mis gibi ödüyor parasını, ben diyorumki; köprünün çıkışına iki tane eli sopali adam koyalım, çıkışta 1 akçeyi ödedikten sonra, köprüden çıkanı bi de sopayla dövelim" demiş.

Padişah, olanları hayretle izlerken, bir yandan da merak etmiş, aceba bu işin sonunda ne olacak diye. Talimatı vermişler.

Köprüden haber gelmiş, köprünün üzerinde halk, binlerce insan, herkes bağırıyor.

Padişah : "yaktın beni Vezir, bak gördün mü halk ayaklandı en sonunda"
Vezir: Sakin olun Hünkarım, hele bi bölgeye intikal edelim bakalım ne durumdalar, gereken izahatı halka veririz" demiş. ve birlikte köprü başına gitmişler. Bakmışlar ki hakkaten de binlerce insan, herkes bağrışıyor, sesler yükseliyor.

"hadi be kardeşim dövecekseniz çabuk dövün işimiz gücümüz var geç kalıyoruz" nidaları.. Eli sopalı iki kişi halkı sopalamaya yetişemiyor ve bekletiyorlarmış ve bu sebeple bizim köprülerdeki gibi uzuuuun uzun sıralar oluşmuş.

Kıssadan Hisse : Koyun olursan, güdenin bol olur.

Ceyhan Bursa Fatsa 1:kalp::kalp::kalp: Hayat hONDA
Cevapla
#8

Aynen Burak. Olup bitenlere güzel bir örnek.

Aktif direniş yapamıyosak pasif direniş yapabiliriz. Mesela 3 gün zaruri yerler dışındaki kimse benzin almasın bak nasıl olay oluyo.
Ara
Cevapla
#9

Ya Erdem'im,

Aslinda cozum o degil. Hukuki yollara basvurunca kazaniyorsun. Bu gunlere kadar hep haberleri cikti ve hala cikiyor. Bankayi mahkemeye verince "Kredi karti yillik aidat ucretleri ve Vadesiz tasarruf hesap isletim ucretilerini faizleriyle birlikte geri iadesini alabiliyorsunuz" diye. Aslinda bu olayin yasanmamasi ve mahkemeye vermememiz lazim ama Turk Halki o kadar koyunlasmis ki yonetenler yada iyi mevkilerde bulunan firmalar, "nasilsa ses cikarmiyor, sirtindan bi pincik yun de ben calivereyim" diyorlar ve vuruyorlar abaliya. Bize de mahkemeye bas vurmak kaliyor. E biliyorlar ki ayrica Turkiye de adalet olagan ustu gec tecelli ediyor.

Hangimiz mahkemeye gidiyoruz? Ben gidiyorum. Devam eden 6 tane kadar davam var. ilki 6 yil evvel baslamisti. Fena para yiyor ve vakit aliyor ama yapacak bisey yok. Malesef memleket bu halde.

Hakkimi yedirmem.

Ceyhan Bursa Fatsa 1:kalp::kalp::kalp: Hayat hONDA
Cevapla
#10

Aynen bende bundan sebep pasif direniş diyorum zaten.

Diğer türlü nereye bakarsan bak benim en basit davam 3 senedir sonuca bağlanmadı. Onu geçtim herkes kendi kanununu düzenlemeye başladı. Otoriteye güven yoksa, atını alan kovboy oluyor.
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Cihan
10-30-2013, 11:57 AM
Son Mesaj Yazar: Batuhan
05-22-2013, 08:34 PM
Son Mesaj Yazar: onur
10-04-2011, 11:31 AM
Son Mesaj Yazar: emomen
05-04-2011, 08:01 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi