Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zıpkınla Balık Avı Dalış Teknikleri
#1

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda da size sualtında avlanabilmek için dalış tekniklerinden bahsetmek istiyorum. Bunun için bilinmesi gereken temel kavramları açıklamak istiyorum.

Zıpkınla balık avlayacak kişi ekipmanlarını donanıp suya girdiğinde tamamen avcılık içgüdüsü ile hareket eder ve etmeli. Dolayısıyla sualtında ve suüstünde sessizlik esas konudur. Aşağıdaki avlayacağımız balıklar suyun çok iyi bir iletken olmasından ve yaradılışlarından dolayı akustik dalgaları çok uzaktan algılayabilirler.
Dalıcı su altına inerken çıkardığı sesi minimuma indirebilmek için ördek dalışı yapmalı. Bu dalış sessizliğin yanısıra kişiye ekstra 2-3mt arasında bir dalış mesafesi de kazandıracaktır. Dalışın detaylarını yapacağımız keşif dalışında pratik olarak göstermek istiyorum.


Genel olarak 4 adet balık avı tekniği vardır:

1) Agaşon : Bu teknikte dalıcı Ördek dalışını takiben kendini suatında saklayabileceği bir yer bularak, zemine yatıp beklemeye başlar. Bu sırada çeşitli balık çağırma teknikleri kullanılarak balıkların dalıcıyı merak ederek yaklaşması beklenir. Bu teknikle hemen her balık avlanabilir.

2) Kule Tekniği : Bu teknik genellikle yeni dalıcıların sıklıkla uyguladığı nispeten daha kolaydır. Genellikle berrak ve sığ sularda uygulanır. Balık yukarıdan görüldüğünde aşırı sessiz bir ördek dalışı ile dibe dik ve çok hafif palet çırpılarak bir dalış yapılır. Yapılan dalış ile balığın üzerine süzülerek yukarıdan zor bir atış yapılarak balık avlanmaya çalışılır.

3) Baskın : Baskın tekniği de yine yeni başlayan dalıcıların favorisidir. Bu teknik tamamen sığ suda hatta çoğu zaman dalmaksızın uygulanır. Genellikle sabah gün ışırken çok aç olup daha yeni yemlenmeye çıkıp sığ suya giren balıkların dikkatsizliklerinden faydalanarak gerçekleştirilir. Yine bu teknikte de çok sessiz olmak esasdır. Kıyıda yemlenen balıkların dikkatlerini çekmeden avlanma tekniğidir. Genellikle Ege Denizinde Çupra ve Sargoz(karagöz) balığı butekniğin favori avlarıdır.

4) Taşaltı : Bu teknik balıkların taşaltında fener ya da fenersiz(bir süre gözlerin alışması için beklenmeli) diğer tekniklere nazaran daha kısa boya sahip bir zıpkınla avlanma tekniğidir.

Devamı gelecektir :)

e90faa35db34a4191dcacd47cc0a094c.jpg

Istakoz taşaltı tekniği ile avlanmıştır.


Sent from my iPhone using Tapatalk

6fd91925608780a7d2c629db6d0aec03.jpg

Levrekler agaşon tekniği ile avlanmıştır.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ara
Cevapla
#2

balıklar çok lezzetli görünüyor, eline sağlık, hangi deniz burası
Ara
Cevapla
#3

Istakozun maşallahı var.


Ara
Cevapla
#4

Teşekkürler. Istakoz marmara denizinden, levrekler karadenizden. Istakozu haşladım mayonez sosu ile servis ettim yok böyle lezzet :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

"Zaman sessiz bir testeredir." Immanuel Kant
Ara
Cevapla
#5

Ümit, işi bırakıp dalasım geldi fotolardan sonra.
Nasıl gaza geldim ama, bilemezsin.
Ara
Cevapla
#6

hadi ozaman dalmaya gidiyoruz....
Cevapla
#7

Ben hazırım :) :)
Ara
Cevapla
#8

nereye nereyee :O

Pantolonunu çıkartmadan alabileceğin en büyük zevktir motorsiklet...
Ara
Cevapla
#9

Saroza ne dersiniz? Ben önümüzdeki 10 gün icinde gitmeyi planliyorum. Yardimci olacak arkadaş var

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ara
Cevapla
#10

Süper olur, motosikletlerle mi [FACE SCREAMING IN FEAR]


Sent from my iPhone using Tapatalk

"Zaman sessiz bir testeredir." Immanuel Kant
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Orokeyn
04-28-2016, 02:18 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi