Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Motosiklet Sahibi Olmak İçin 10 Harika Neden
#1

1. Daha Az Vergi Ödersin

140917110304_para.gif

Ülkemizde eldivenden merdivene her şey için çok sayıda vergi var. "Hava bedava su bedava" bile şarkılarda kaldı sadece. Eh araçlar için de "Motorlu Taşıtlar Vergisi" var çok şükür. Bir motosiklet sahibi olursanız, birçok otomobil sürücüsünden daha az vergi ödersiniz. Cebinizde kalan parayla da ver elini Kaş, Antalya, Fethiye gezer durursunuz.

2. Kentin Keyfini Sen Sürersin

140917110153_keyif.gif

Her zaman söyleriz. Bir şehirde en güzel yemekler nerede pişiyor, en güzel parfümlü kadınlar nerede dolaşıyor bunu en iyi motorcular bilir. Demir atının üzerine çıkar ufak süratlerle kentin sokaklarını turlarsın. Bir gün içinde o kentte 10 senedir yaşayan insanlardan daha çok şey öğrenirsin kentin kokuları sayesinde. Gaziantep, Adana gibi şehirlerde bu durum aşırı kilo almayla sonuçlanabilir.

3. İstediğin Yere Park Edersin

140917110404_park.gif

Benim motosikleti park ettiğim yerlere git arabanı park et bakalım ne oluyor. En basitinden birisi gelir yanına pişkin pişkin sırıtarak "Abeee çizerler burada senin arabayı" der ve para ister. Ama motosiklet öyle mi ya? Adamın dükkanının önüne bırakırsın "Biz bakarız bilader kaç para oldu bunlar şimdi" der. Bu muhabbet başta iyidir ama fazla takılma "Bizim biladerde de vardı.." diye başlarsa kaçamazsın...

4. Evliyseniz Kafanızı Dinlediğiniz Tek Yerdir Motosiklet

140917105702_evli.gif

Kadın ya da erkek farketmez. Eğer evliyseniz motora binene kadar dırdır, vırvır, yakınma, şikayet, kavga, gürültü, faturalar, çocukların dertleri gibi sıkıntılarınız varken, kaskı takınca hepsi biter. O nedenle evli insanın kafasını dinleyebildiği tek yerdir motosiklet. Bilhassa erkek motosiklet sahiplerine intercom sahibi olmamalarını, eşleri istese de "Yok kalmamış ondan ithalatı da yasaklanmış" demelerini öneririz.

5. Yüzde 30 Daha Karizmatiksin Kesin

140917110004_karizma.gif

Motosiklet kıyafetleri içinde "Dünyayı kurtaran adam" gibi bir şeysin sen. En az yüzde 30 daha karizmatiksin. Zaten sevgiliniz ya da eşiniz motosiklete binmemenizi "Tehlikeli" diye istemiyorken aslında kendisi için yeni rakipler yaratabileceği için tehlikeli gördüğünü söylüyor satır arasında. Sen de sanıyorsun ki senin sağlığını düşünüyor. Net olarak daha karizmatiksin.

6. "Yoldan çıkma özgürlüğün olur"

140917110233_ozgur.gif

Başkalarının kocaman arazi araçlarıyla yapamadığı şeyleri siz motosikletinizle canınız çektiğinde yapabilir, yoldan çıkabilirsiniz. Dağın, taşın, ormanın keyfini çıkarır, özgürlüğü dibine kadar yaşarsınız. Ama dikkat edin enduro şakaya gelmez.

7. Herkes Trafikte Beklerken Sen Geçersin

140917110615_trafik.gif

Büyük şehirlerin en büyük problemlerinden birisi trafik. Hele İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde yaşıyorsanız hayatınızın büyük kısmı trafikte geçiyor olmalı. O trafik sıkışıklıklarında ne aşklar yaşanıyor ne evlilikler bitiyor ne romanlar yazılıyor. Doğum yapan bile var. Eğer bunlardan memnun değilseniz motosiklet tam da size göre. Fiziksel avantajıyla herkes beklerken siz geçer gidersiniz.

8. Herkes Arkanızdan Dua Eder

Motosikleti tehlike olarak gören herkes siz giderken arkanızdan dua eder neredeyse şehirler arası yola gidiyormuşsunuz gibi su döker. Eh ilahi güçler tarafından daha korunur halde olmak da hiç azımsanmayacak bir avantaj. Bunu da motosiklet sahibi olarak sağlayabilirsiniz.

9. Herkes Peşinizde Olur

140917105728_pesinizde.gif

Şöyle karizmatik bir şekilde turlarken herkes peşinizde olacak bundan emin olun. Semtin bütün güzel kızları, sokaklardaki başıboş köpekler, ceza yazacak adam arayan polisler, motorculardan hoşlanmayan yaşlı teyzeler.. Sonuçta sözümüz söz, herkes peşinizde olacak. Hepsi iyi olacak demedik.

10. Herkes "Süper Kahraman" Olduğunuzu Düşünür

140917105902_kahraman.gif

Motosiklet halk arasında "Şeytan arabası" olarak bilindiği için iyi bir motosiklet eğitimi aldığınızı varsayarsak süper bir motosiklet sürücüsü olduğunuzda herkes size süper kahraman muamelesi yapar. Duruşunuz kızlar, gidişinize yollar hasta olur bi nevi...

Kaynak:onedio.com

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla
#2

motosiklet iki tekerli diye şeytan işi diyorlar.Ozaman 40 tekerli kamyonlar melek işi.herkes kamyon kullansın:]
Ara
Cevapla
#3

atv de 4 teker ama motorsikletten daha çok kaza riski var...
Ara
Cevapla
#4

motorsiklet iyidir dostlar adam akıllı kullan şeytan bile seni alkışlar :)

ayrıca imzamda da motoru en iyi şekilde anlattığımı düşünüyorum :)

Pantolonunu çıkartmadan alabileceğin en büyük zevktir motorsiklet...
Ara
Cevapla
#5

Kötü yanınıda ben söyleyeyim. 15 yaşında araba süren çocuk önüne geri geri çıkıp yolu kapatır. Etrafındaki herkez sana motosikleti kötüler daha sürme git araba al der. Kimse çıkıpta o çocukla uğraşmaz herkez motoru kötüler.

Hayat olduğun yerde...
Ara
Cevapla
#6

eline sağlık seço eğlenceli bir başlık..
Cevapla
#7

güzel anlatmışlar,paylaşım için teşekkürler,ama kentin kokusu kısmına itirazım var ziyadesiyle egzos kokusuna maruz kalıyoruz.,kimde 10 numara yağ var kimin motoru yağ yakıyor en iyi biz biliriz.:]
Ama haksızlık etmeyelim yazın işe giderken yumrukanın önünden geçerken çam kokusu gelmiyor değil .
Ara
Cevapla
#8

Ellerine sağlık :)
Ara
Cevapla
#9

gif ler iyiymiş : ))

husqvarna_logo_2.jpg
Ara
Cevapla
#10

Çok güzel paylaşım ellerine sağlık..

Honda Kalbim Hep Onda !! :tamam:
160111131835|hondaimza.jpg
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Barış
12-26-2016, 05:13 AM
Son Mesaj Yazar: Glt.Özt
03-05-2016, 02:07 PM
Son Mesaj Yazar: SM_trying
10-06-2015, 08:08 AM
Son Mesaj Yazar: Orokeyn
04-09-2015, 03:09 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi