Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bir arkadaşı daha kaybettik
#21

Devran Çorbacıoğlu'nun yazısı okudum inanın bir öfke ve hırsla yazıldığı apaçık belli...
Bir insan ve meslek grubuna bu şekilde hakaret edilmesini tasvip etmiyorum..
Hele hele ve bir genelleme yaparak aptal,salak,gerizekalı ve engelli sıfatlarının yapılmasını yadırgıyorum.
Yazı ortalarında bir bilgilendirme ve dikkate davet etme olayı güzel ama ilk satırlarda yapılan hakaret bütün yazının güzelliğini bozmuş..
Bu olayda kamyon hatalı olabilir ancak kendisine bu ekonomik şartlarda belkide zorunlu olarak bu mesleği seçmiş kişilere bu şekilde hakaret etmek inanın tek kelime ile o sarfettiği sözlere kendini layık görmektir.
Bir mesleğe karşı ferdin yaptığı hatadan dolayı bu şekilde hakaret edilmez ,edilemez. Aynı şekilde biz motorcularada bir motorcunun yaptığı hatadan dolayı genelleme yapmak nasıl mümkün değilse aynı şey geçerlidir.
Bizlerede, motorla bir yayaya çarpıldığında aynı şekilde genelleme yapılarak hakaret edilse nasıl kabul edilemezse bende bu hakaret dolu açıklamayı kabul etmiyorum.

Ben geceleri bursa yalova hattında çok zaman motor kullandım inanın kamyonculardan bu şekilde taciz görmediğim gibi sağa yanaşılıp yol verildiğini ve geçiş anında korna ile selamlaşıldığına tanık oldum.Ancak Devran Bey'in sıralamada 1. liği verdiği otobüs şoförleri tarafından birbirlerini geçmek için beni emniyet şeridine geçmeye zorladıklarını çoğu kez yaşadım.
Şimdi bende otobüs şoförlerine hakaret etmemmi gerekli........
Bu benim görüşüm sadece beni bağlar. Saygılarımla....
Ara
Cevapla
#22

Şener abi , babam yıllarca kamyon-tır şoförlüğü yaptı tabi herkesi aynı kefeye koymamak lazım.
Ara
Cevapla
#23

Bu durum aslında büyük oranda lojistik hizmet veren firmaların sorumluluğunda(bireysel kullanıcılar hariç). Bilinçli ve kendini bilen kullanıcıları seçmek amacı ile bazı firmalar çeşitli testlerden sonra şöför alımı yapıyorlar ya da sağlam referaslar istiyorlar , mantığı kıt yönetimi olan firmalar ise 100 tl ucuz olsun bizim olsun mantığı ile ilerlediği için kamyon-tır-otobüs vb araçları kullanan kişilerde kendini gelişime ihtiyaç duyan kısmı da kaldığı yerden mesleğine devam ediyor. Bundan dolayıda kurunun yanında yaşta yanıyor ve ön yargıya dönüşüyor. Önyargı iyi değildir!

Allah herkese eceli ile ölmeyi nasip etsin. Ölene rahmet, aile ve dostlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim.
Ara
Cevapla
#24

(05-10-2012, 02:47 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Şener abi , babam yıllarca kamyon-tır şoförlüğü yaptı tabi herkesi aynı kefeye koymamak lazım.

Ben de tesiste tanıştığım Tır şoförlerimizde aralarında gerçekten örnek alabileceğiniz anlayışta, kabiliyette ve kişilikte insanlar da var. Tabi istisnalarda mevcut ama söylediğiniz gibi genelleme yapmak veya hatayı başka yönlere çarpıtmak yanlış :tamam:
Ara
Cevapla
#25

Mesele sahsı degıl zaten genel anlamda araclarında yapısal ozellıklerınden dolayı o tur araclardan olabıldıgınce uzak durmak gereklı. Mesela Veysel kamyonun arkasından cıkan bır parcanın ayagına carpması sonucu ayagı yaralandı. Bunun dısında dıkkatsızlık, ıhmal ve kurallara uymama gıbı sebeblerı zaten her turlu aracta gozonune almamız gerekıyor.
Ara
Cevapla
#26

Her zaman dikkatli olmak zorundayız...
Ara
Cevapla
#27

eğer motorsiklet kullanıcısıysak bence en doğrusu genelleme yapmalıyız bu demek değilki hepsi kötüdür. Amaç sadece yoğurdu üfleyerek yemek. Benim işim lojistik ve hergün şöförlerle muhattabım. Ve hepsinin en çok söylediği uyarı sağımda bekleme kör nokta çok fazla. ben bilemem zaten üzerindeki adam ne mezunu cahilmi kültürlümü. ama mecburen riski aza indirmek adına kamyonlar ve tırlarla elimden geldiğince fazla yanyana takılmam. ama o yazıda bahsedilen lerin çoğu doğru. geceleri nakliye yapan araçlardan zamanla yarışan ve sefer hesabı para kazanan çok fazla. bence ilk etapta lojistik firmalarının bir sınır belirlemesi gerekiyor. Mesela günde enfazla sefer sayısı sınırı gibi 4 seferi tamamlayanın başka sefer atmasına izin verilmemeli ki bu adamın zamanla yarışı engellensin. aslında bu konularda çok fazla konuşucak durum var. Bu arada da bizim birinci önceliğimiz kendimizi riske atmamak.
Ara
Cevapla
#28

Allah rahmet eylesin ailesine sabir versin.
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Murat.Albayrak
02-27-2015, 06:46 PM
Son Mesaj Yazar: Glt.Özt
02-01-2015, 12:38 PM
Son Mesaj Yazar: 1kan
04-07-2014, 07:59 PM
Son Mesaj Yazar: 1kan
03-27-2014, 10:52 PM
Son Mesaj Yazar: ömer faruk
03-14-2014, 06:03 AM
Son Mesaj Yazar: MehmetK
03-04-2014, 08:24 AM
Son Mesaj Yazar: MuratS
02-20-2014, 08:18 AM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi