Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Elektrikli Bisikletlere de Artık Ehliyet Zorunluluğu Var
#1

Milliyet Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Elektrikli bisiklete ehliyet zorunluluğu
Ehliyet ve ruhsat istenmemesinin yanı sıra tasarruflu olması nedeniyle de kullanımı hızla yaygınlaşan elektrikli bisikletler, bundan böyle motosiklet kapsamında olacak


‘Çevre dostu’ taşıt olarak bilinen elektrikli bisikletler, ehliyet ve ruhsat istenmemesinin yanı sıra akaryakıt yönünden de tasarruflu olması nedeniyle büyük rağbet görüyor. Ancak, trafikte çocuk yaştakilerin bilinçsiz kullanımı, kural ihlalleri ve meydana gelen kazalarla ilgili yoğun şikayetler alınması üzerine; Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi, “Elektrikli Bisiklet Kullanımı”na yönelik yeni düzenlemeler getirildi.

600 TL ceza uygulanacak

Buna göre; artık elektrikli bisiklet kullananların ehliyet sahibi olması gerekiyor. Yapılan açıklamada, şu satırlara yer verildi: “Gücü 0.25 kilovattan, hızı 25 kilometreden az olan elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde tanımlanan motorlu bisiklet sınıfına alındı. Bu araçları kullananların, A1 sınıfı sürücü belgesi olması gerekiyor. Ehliyeti olmayanlar hakkında, Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesi gereğince 600 TL adli para cezası uygulanacak. Öte yandan ehliyetsiz sürücü araç sahibi değilse, araç sahibine de ayrıca 290 TL idari para cezası tatbik edilecek.” Öte yandan elektrikli bisiklet sürücülerine, motosiklet kullanıcıları gibi kask takma zorunluluğu da getirildi. Kasksız sürücülere de halen 66 TL idari para ceza uygulanıyor.

Yapılan düzenlemeler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik. Bundan böyle denetimlerde, A1 ehliyeti olmayan ve kask takmayan elektrikli bisiklet sürücüleri hakkında yasal işlemlerin uygulanacağı, vatandaşların bu konuda gerekli dikkat ve hassasiyeti göstermeleri gerektiği bildirildi.

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#2

Güzel bir uygulama , onlarda 2 teker trafikte yer alıyor ve 50-60 km hız yapıyor.
Geçenlerde Adapazarına gittiğimde heryerde onlardan vardı çok şaşırmıştım.
Bedava dağıtıldı diye teselli ettim kendimi :]
Ara
Cevapla
#3

Bence de doğru ve yerinde bir karar.

Ehliyet. Yani ehil olma işi.
Sonuçta, ne kullandığının önemi yok.
Benimle aynı yolda oluyor ve trafiğin bir parçası oluyorsa, ehliyeti de olmalıdır.

(Lakin, motosiklet ehliyetlerinin sürücü kurslarına gitmeden ve eğitim verilmeden alınabildiği
göz önüne alınırsa, gerçekte ne gibi bir faydası olur? O da ayrı bir konu)
Ara
Cevapla
#4

Sürücülerin ehliyetinden ziyade yol durumları ve Eğitim üzerinde durulmalı.. Herkes her şeye ehliyet almakla düzelse keşke.. zihniyet değişmeli..

BKNZ: Emrullah'ın kazasında kendisine açılan dava gibi..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#5

(04-28-2011, 10:44 AM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Sürücülerin ehliyetinden ziyade yol durumları ve Eğitim üzerinde durulmalı.. Herkes her şeye ehliyet almakla düzelse keşke.. zihniyet değişmeli..

BKNZ: Emrullah'ın kazasında kendisine açılan dava gibi..

çok haklısınız . trafikte motosikletlerin hiçe sayıldığı , motosiklet kültürünün çok az olduğu ülkemizde , zorunlu olarak insanlara ehliyet aldırmakla bu sorunların çözülmeyeceği görüşündeyim.
Ara
Cevapla
#6

Değiştirecez bu sistemi zorda olsa kazıcaz yavaş yavaş insanların kafasına. Motosikletin manevra için ihtiyaç duyduğu alanın bir otomobilden farklı olmadığını bilmeyip '' küçük makina sıyrılır gider yanına girsemde bişey olmaz'' mantığıyla ve saymakla bitiremeyeciğimiz hatalarla dolu, trafikte gezinen milyonlarca sürücü var. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ve öğretmemek ayıp.


Ara
Cevapla
#7

(04-28-2011, 02:51 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Değiştirecez bu sistemi zorda olsa kazıcaz yavaş yavaş insanların kafasına. Motosikletin manevra için ihtiyaç duyduğu alanın bir otomobilden farklı olmadığını bilmeyip '' küçük makina sıyrılır gider yanına girsemde bişey olmaz'' mantığıyla ve saymakla bitiremeyeciğimiz hatalarla dolu, trafikte gezinen milyonlarca sürücü var. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ve öğretmemek ayıp.

:+1: Erdem sen gerekeni yzmışsın zaten :tamam:
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: MehmetK
03-04-2014, 08:24 AM
Son Mesaj Yazar: MehmetK
06-28-2013, 01:04 PM
Son Mesaj Yazar: SEYFO
03-12-2013, 09:18 PM
Son Mesaj Yazar: Barış
10-11-2011, 09:23 AM
Son Mesaj Yazar: Siyahinci
07-12-2011, 04:18 PM
Son Mesaj Yazar: sipsivri
04-01-2011, 05:44 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi