Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Google Chrome Yedekleme
#1

Google Chrome Yedekleme

Alıntı:Google chrome dosyalarını yedek alarak kullandığınız bütün özellikleri sonradan tekrar geri getirebiliyorsunuz. Bunu nasıl kullanırsınız. Örneğin bilgisayarınıza format atacaksınız, format attıktan sonra yeni google chrome kurulumu yaptığınızda önceki ayarlarınıza erişemeyeceksiniz. Chrome yedekleme yaptıysanız bu dosyaları yine aynı yerlerine koyduğunuzda önceki bütün ayarlarınıza erişebileceksiniz.

Yedeğini alacağınız chrome dosyalarının bulunduğu klasöre aşağıdaki yöntemle ulaşabilirsiniz.

Windows XP İşletim sistemi kullanan bilgisayarlar:
Kod:
%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\

Windows Vista / Windows 7 İşletim sistemi kullanan bilgisayarlar:
Kod:
%LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\

Yukarıdaki (Yeşil ile yazılmış) yazı bütününü işletim sisteminize uygun olanı kopyalayıp XP kullanan kullanıcılar başlat menüsünden "Çalıştır" seçeneğini seçerek. Windows Vista/7 kullanan kullanıcılar başlat menüsüne bastıktan sonra "Programları ve dosyaları ara" kutusuna yapıştırıp enter tuşlayın ve klasörler karşımıza çıkacaktır.

Karşımıza çıkan dosyaların isimleri "Application" ve "User Data" ismindeki klasörlerdir. Bu klasörleri farklı bir diske (Flash bellek, harici disk, format atmayacağınız diğer dahili disk alanı) kopyala/yapıştır yöntemiyle yedek alın. Sonradan (Format attıp yeni google chrome kurulumu yaptıktan sonra) aynı yöntemle klasörleri yerine kopyala/yapıştır yöntemi ile yapıştırın (Orjinal dosyaların üzerine yazın). Bu sayede google chrome tarayıcınızdaki uzantılar, sık kullanılan adresler, cookie (şifre hatırlama yaptığnız siteler) vs. bütün tarayıcı ayarları yedeklenmiş olacaklar.

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#2

Başkan teşekküler:çiçek: , chrome kullanmıyorum ben hoşuma gitmiyor:utan: ama format esnasında sadece faworit'leri alıyorum.
Ara
Cevapla
#3

Teşekkür ederim başkanım :tamam:
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Spike
04-13-2013, 07:24 PM
Son Mesaj Yazar: canerD
04-05-2011, 12:03 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi