Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ilk motorumu nasıl almalıyım
#1

Abilerim çocukluktan kalma bir motor aşkım var babam yüzünden alamadım bugüne kadar şimdi 18 yaşıma girdim ve ilk adımı atmak adına bir motor alicam aklımda asya nostalji var direk vitesliye girmeden biraz trafiği ogreniyim diye. Bitane buldum plaka ruhsat yok ama şase açık diyo ben bunu alsam basim agirirmi veya alırken nelere dikkat etmeliyim (ehliyetim yok şimdilik mahallede felan gezmek için birşey arıyorum)
Ara
Cevapla
#2

(09-18-2018, 09:02 AM)dknyilmz00 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Abilerim çocukluktan kalma bir motor aşkım var babam yüzünden alamadım bugüne kadar şimdi 18 yaşıma  girdim ve ilk adımı atmak adına bir motor alicam aklımda asya nostalji var direk vitesliye girmeden biraz trafiği ogreniyim diye. Bitane buldum plaka ruhsat yok ama şase açık diyo ben bunu alsam basim agirirmi veya alırken nelere dikkat etmeliyim (ehliyetim yok şimdilik mahallede felan gezmek için birşey arıyorum)

Doğukan kardeşim, motor kullanmak için ehliyete hiç kimsenin ihtiyacı yok. Fakat Allah korusun ters bir durum ile karşılaştığın zaman yetkililerin bakacağı ilk şey sürücünün ehliyeti. Benden sana abi tavsiyesi, motor sevdanı dertsiz tasasız gece uykuların kaçmadan devam ettirmek istiyorsan önce ehliyetini al. Evet haklısın artık ehliyetler ucuz değil, baya masraflı olaylar ama sonunda başına bir şey geldiğinde altından kalkamayacağın yükler biniverir üstüne. Keşke demektense önlemini almak daha mantıklı.

Ya ben zaten hız yapmayacağım, mahalle arasında ne olacak ki diyeceksin ama unutma kardeşim sen o motorun üstüne bindiğin an şeytanda arkana oturur. 

İnşallah ehliyetin alır, istediğin motoru ozaman alırsın kardeşim. Ozaman bütün GMK ailesi senin yanında seferber olur sana motor bakarız, kounşur, tartışırız beraber.
Ara
Cevapla
#3

Önce ehliyet sonra motosiklet doğru olandır.
Bu şekilde ilerlersen Baban daha iyi ikna olur.


Ara
Cevapla
#4

Önce ehliyet kardeşim , ondan sonra elimizden geldikçe yardımcı olmak isteriz.

Önce ehliyet , sonra kask , sonra diğer ekipmanlar ve motor. Bu dediklerimizi dinlersen daha uzun yaşayabilirsin ve sende aramıza katılarak bir motorcu olabilirsin. Başına bir dert tasa geldiğinde ehliyetin olmadığı için bu yaşta çok büyük dert tasa sahibi olursun. Bu yüzden ne yaparsan yap önce ehliyetini al sonra bu konuları konuşalım.

Hanımdan izin alırsam her zaman  :+1:   :çiçek:
Cevapla
#5

Doğukan arkadaşlar gerekli herşeyi yazmışlar inşallah ehliyetin ve motorunla birlikte yakın zamanda senide aramızda görürüz.
Sağlıcakla kal..
Cevapla
#6

İnşallah abilerim inşallah en yakın zamanda aranıza katilicam??
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi