Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekipman Yerli ve Yabancı Sitelerden Kamp Malzemesi Alışverişi [ANA BAŞLIK]
#1

Merhabalar :kalp:,

Malumunuz bu sene pek çok kamp var ve de kamp malzemesi olmayan ben gibi arkadaşlar var.

Bu başlık altında hem yurtdışından (ebay, aliexpress, amazon vs.) hem de yurtiçinden nereden ne almalıyız gibi konulara tecrübelerden faydalanarak yanıt bulmak amaçlanmaktadır.

YURT DIŞI ALIŞVERİŞ
Yurt dışından alım yatmadan önce satıcının geri bildirimlerine bakmak yararımıza olacaktır. Diğer bir husus da bu ürün bozulursa garantiye veririm gibi bir imkanımız çoğu zaman olmayacak o sebeple Türkiye'de pahalı yurtdışında ucuz ve de bozulacak olmayan aletleri satın alırsak oldukça karlı çıkabiliriz.

ÖRN ÜRÜNLER:

Pratik kaşık çatal setleri
http://bit.ly/1QZtuYL
http://bit.ly/1TcjA8b

SOS acil yardım kitleri
http://bit.ly/1TWhE49

Önemli malzemeleri içine koyup boynuna asabileceğin güzel bir aksesuar > http://ebay.to/1PqJbI2

VB. gibi pek çok ürün bu listeye dahil edilebilir. Sizde aşağıdaki linkten daha fazla kamp malzemesine ulaşabilirsiniz. Yararlı olduğunu düşündüğünüz ürünlerin linkini konuya eklerseniz hepimiz faydalanmış oluruz.

KAMP VE OUTDOOR KATEGORİSİ

Aliexpress -> http://bit.ly/1O6htvP
Ebay ->http://www.ebay.com/sch/Camping-Hiking-/16034/i.html


YURT İÇİ ALIŞVERİŞ
Yurt içinde yaptığım alışverişlerde özellikle N11 'i tercih ediyorum :tamam:. Hepsiburada'da bazen çok güzel kampanyalar denk gelse de genelde stok bitti, temin edemedik durumları oluyor ve göndermiyorlar :kötü:.
Kamp malzemesi satan siteleri hiç denemedim ama internetten alışverişte en mantıklı ve uygun fiyat veren yer benim gördüğüm N11 bunun da sebebi sık sık kampanyası olması ve indirim kuponu dağıtması. Diğer bir avantajı da müşteri haklarını korumaya yönelik olduğundan sizi mağdur etmiyor.

ÖRN ÜRÜNLER;

http://urun.n11.com/kamp-cadiri/husky-bl...-P11943327

Temsili olması için konulmuştur.

KAMP VE OUTDOOR KATEGORİLERİ

N11 -> http://www.n11.com/outdoor-ve-kamp


***

İster yurt dışı olsun isterse de yurt içi olsun yapacağınız alışverişlerinizi tek değil de almayı düşündüğünüz şeyleri bu konu altında paylaşırsanız almak isteyenler hep birlikte aldığında indirim yakalayabilme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Genel ürünleri bu başlık altında toplamakla beraber çok iyi kampanyaları da ayrı başlık açarak herkese duyurmaya çalışacağım.

Umarım ilgi çeken ve bol bol ürün paylaşılan bir konu olur.
Herkese ilgisi için teşekkürler Gmk

GTÜ :kalp: GMK
Ara
Cevapla
#2

Çok güzel ve faydalı bir başlık.
Görünce eksikliğini farkettim.
Daha önce benzer bir başlık var mıydı bilmiyorum.
Emeğine ve beynine sağlık.
Tebrik, taktir ve teşekkür ederim.
:çiçek:
:tamam:
:anlaştık:
:alkış:

Teker üstü olsun... 
Cevapla
#3

Ozan, güzel konu başlığı.

Ben buradan link vermeyeceğim. Lakin tavsiyem olacak.
Yurt dışı siteler çoğunlukla ucuz ve ürün çeşitliliği fazla.
Fakat bununla beraber maalesef pek çok riski de beraberinde getiriyor.
Aşağıda yazdıklarım tecrübe ile sabittir.

1- Uzun teslimat süreleri 20-50 gün
2- Siparişteki ürünlerin hepsi birlikte gelmeyebilir.
3- Bir kısım siparişin hiç gelmeye bilir ve ücret iadesi yapılmaz.
4- Siparişindeki ürün ya ülkeye girişi yasak malzemeden, ya da bireysel alış veriş limitini aştığından gümrükte takılabilir.
5- Genelde bilinen e-ticaret firmalarının Çin menşeili olması sebebi ile, ürünler çok kalitesiz olabilir.
6- Ürün yada sipariş ile ilgili karşı firmada Türkçe bilen muhatap bulma şansın yok. İngilizce bilmek zorundasın.
7- Ürün görseli ile ürün aslı farklılık gösterebilir.
8- Olası kargo kırığı, beden tutmaması yada farklı ürünün gelmesinde, ürün iadesini unut.

n11, hepsiburada, gittigidiyor gibi bilinen siteler haricinde, internette pek çok outdoor mağaza var.
Herşeyden güzeli, bu mağazaların aynı zamanda fiziki dükkanları da var.
Ve Türkçe konuşuyorlar. Olası sipariş iptali ve iadede hemen geri dönülüyor gerekirse para iadesi de yapılıyor.

SONUÇ:
Türkiyeden alın. Biraz fazla para verirsiniz fakat risk almazsınız.
Ara
Cevapla
#4

Makro düşünüp ithalata karşı olan mikro kişilik olarak Sn. Mehmet Kutay'a katılıyorum, ayrıca yeri ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. Ancak yurtdışından almayı tercih edenlere de lafım yok. sonuçta her iki alternatifin de artıları ve eksileri ortada.

:tr:  Kuşlar kısa.. Hayat uçuyor..
Ara
Cevapla
#5

Beğendiğiniz,
Dikkatinizi çeken,
Aldığınız,
Almayı düşündüğünüz ürünlerin linkini paylaşın; yerli veya yabancı.
Yerli malcı oldular başıma.

Aliexpres için kişisel tecrübem:
*Geliş süresi uzunluğundan başka bahse konu sorun yaşamadım. Beklemenin de ayrı bir heyecanı var doğrusu.
*Kalite/Fiyat oranı çok yüksek.

Teker üstü olsun... 
Cevapla
#6

Değerli abilerim,

Hepinize yorumlarınız için teşekkürler. Gözlüğümü takıp yazıma başlıyorum. Yurt dışı alışverişi ile ilgili konuşmak gerekirse, devletin tanımış olduğu yasal sınırlar çerçevesinde alışveriş yaptığımız için bir sakınca yok. Açıkçası bu devirde normal bir mağazadan alışveriş yapıp da bir sorun olduğunda direkt probleminizi çözen yerler bulmak gerçekten çok zor.

İlk olarak internetten alışveriş ve yararları ile ilgili olarak yazmak istiyorum.

İnternetten alışveriş yaparken yaptığım alışverişlerde her zaman aracı olan kurumları tercih ediyorum. Nedir bunlar?
Örn: n11> Çalışma sistemi şu şekilde. Alışveriş yaptım param n11 e gitti ben onayladım param satıcıya gitti. Bu sebeple n11 satıcılarının geneli layıkıyla çalışıyorlar. Fakat pek çok kez yaşadığımız durum şu oluyor. Ozan "XXX firmasını nasıl bilirsin" "iyidir abi ya ben n11 den aldım sorun oldu değiştirdiler." Aradan 1 ay geçiyor aynı mağazanın kendi web sitesinden arkadaş alıyor bir problem yaşıyor "ya Ozan sana güvendik aldık hiç ilgi alaka yok kaldı elimizde bozuk ürün"

Özetle, internetten alışveriş yaparken arkasında güveneceğim bir dayanak yoksa alışveriş yapmıyorum. Çok nadirdir ki bir problem çıktığında çözümü uğraştırmadan kavuştursunlar.

İkinci olarak yurt dışından alışverişe gelince yine n11 de verdiğim örnekle Aliexpress olsun eBay olsun aracı kurumlar. Bu sebeple satıcılar bir problem olmaması konusunda çok dikkatli çalışıyorlar. Çünkü bir kişinin olumsuz yorumu mağazanın tüm satışını baltalayabiliyor. Onlarda böyle bir problem olmaması için özen gösteriyorlar. Yine de yurt dışından alınıp gelmeyen ürününüz olabilir fakat İngilizce bilgisi olan biri bir kaç işlemle parasını geri iade alabiliyor.

Dün sis farı araştırıyorum. Yurtdışında çifti 75-80TL arası Türkiye'den onlarca kişi almış. Adı sanı belli mağazalara bakıyorum aynı ürün 200 TL civarı. Sahibindendeki bireysel satıcılara bakıyorum 140-150 arası. Ürün gelmese, bozuk çıksa, paramı iade alamasam bile aynı ürünü sipariş ettiğimde zarar etmiş olmuyorum.

Elbetteki gönlüm ister kendi ülkemin vatandaşından alıyım onlar para kazansın benim ülkem gelişsin. Fakat ne yazık ki çark böyle dönmüyor. Ülkemizde akıllı, kafası çalışan çok fazla insanımız olmakla beraber ne yazık ki DÜRÜST insan sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sebeple mağazaya gidip beden numara deneyip gelip aynı mağazanın n11 hesabından alışveriş yaptığım doğrudur. Çünkü adam diyor ki mağazadan alırsan iade yapamazsın. Gidiyorum hem internetten alıyorum hem daha ucuza alıyorum hem de hoşuma gitmezse belli şartlar içinde iade ediyorum. Diğer bir hususta herkes aynı yerden alıp vergisini karını katınca olan yine son alıcıya oluyor. Bizde alıcı olarak en ucuza en kalitesini almanın peşinde oluyoruz haliyle. Kendi ülkemden alışveriş yaptığım yerler genelde kendi ürünlerini kendi üreten kişi veya kurumlar. Ya da bir kaç alışveriş yapıp dürüstlüğüne ve güveninirliğine inandığım yerler.

***

Buraya bir not olarak gelecek fikrimi beyan edeyim :P. Bundan bir 5-10 yıl sonra okuyarak gerçekleşip gerçekleşmediğine bakarız :].
Ülkemizde mağazadan satış yapan hiç dükkan kalmayacak. Sadece showroom lar olacak herkes yer kiralayıp orada sattığı ürünleri sergileyecek. Yakından görmek isteyenler gidip bakıp deneyecek ama internetten sipariş verecek.
Dünyanın gidişatının böyle olduğunu düşünen biri olarak internete ve internetten alışverişe her zaman önem vereceğim. Gerek yurt içi gerek yurt dışı yeter ki dürüst ve güvenilir satıcı olsun.

Sürç-ü lisan ettiysek affola.
Saygılar...

GTÜ :kalp: GMK
Ara
Cevapla
#7

Geek alışveriş sitesini tavsiye ederim güvenilir kesinlikle sorun çıkmıyor ben kullanıyorum en ufak sıkıntı yaşamadım problem olursa param anında iade
Ara
Cevapla
#8

yerli olarak sunu oaylasayim sizinle pratik catal kasik olayi

ceyyil dan gectigimiz sezon 7 liraya flan almistim sanirim. 8443e4a5a24b15a5db9a04bbec4c071e.jpg

00bc643c3921846dfb0c14e594012238.jpg636c5b5c055f03f5a84b33a32091ea53.jpg

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RÜZGARI HİSSET
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi