Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Honda Varadero
#1

Merhaba arkadaşlar kendime ait Honda Pcx'im var ilk motosikletim bu yıl aldım arada Tekirdağ Kocaeli yapıyorum bir kaç kez gittim geldim ve yolda çok yordu ama şehir içi harikalar yaratmakta, geçen gün yeğenimin Bmw F650'si ile Tekirdağa gittim choopermi endromu derken enduroya karar verdim aslında birde cooper'la tecrübe etmek lazım oda ayrı mevzu tarzımı az çok belirledim ve enduro daha ağır basmakta şu sıralar varaderonun izini sürüyorum lakin bir prolem var boy 1.70? sizce boyum yetermi bu motosiklete? sele alçaltma durumları varmı? bu varaderoda oluyormu? bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var bu arada site içi varaderosu olan varmı? teknik anlamda kullanıcısını üzen bir motosikletmi aklınıza gelebilecek her türlü ayrıntıyı paylaşırsanız sevinirim görüşmek dileği ile..
Ara
Cevapla
#2

Boyun motor ile alakası yoktur...Ancak Pcx ten ilk defa vitesli ve enduro motosiklete geçeceksen seni zorlayacağı kanaatindeyim...Hayatım da bir çok motosiklet kullanıcısı gördüm parmak ucuyla yere zar zor deyebilen...Ama bu yetenek ile değil tecrübe ile alakalı bir durum...Hele ki Varadero ağır bir motosiklettir...Tekrar düşün derim...

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla
#3

Tecrübe konusunda haklısınız ehliyet almadan önce gene BMW ile yarım saatlik çalışma sonrası sınava girdim ehliyeti aldım daha sonrası yeğenimin yoğun ısrarları sonucu hiç tekrar binmedim o bile büyük geliyor şehir içi vites değişimi dur kalk gözümde büyüyordu bir hata yapar ve düşerim düşüncesi ile geçenlerde bunu dene artık deyince gözümü karartıp sakin bir sürüş ile boğaz trafiği dahil başarılı bir tecrübe oldu ve zehirlendik :) al sat yapmak istemiyorum alıp uzun yıllar binmeyi düşündüğümden acaba kaygısı yaşamama adına varadero çok hoşuma gitti cc olarakta keşke dedirtmeyecek bir makina olduğundan varadero tercih sebebi oldu, biraz araştırma yaptım yerinde çok ağır lakin haraket ettiğinde kuş misali durduğu yerdeki hali gibi ürkütücü değil diyorlar, Hondanın Türkiye'de servis ağının yaygın olduğundan ve yedek parça fiyatları muadillerine uygun olduğundan daha sıcak gelmekte, diğer mevzu ise malum sitede satılık çok az varadero var bu herkesin varaderosundan memnun olduğu anlamınamı geliyor yoksa ikinci eli çok zayıf ve Türkiye'de tutulmadığı anlamına geliyor çözemedim sizin fikirleriniz nedir hocam?
Ara
Cevapla
#4

Ömer, şimdilerde Mersin de yaşayan eski bir üyemiz olan Osman ağbimiz vardı.
KTM kullanırdı. Herhangi bir kaldırım yada taş bulmadan ne motora binebilir, ne de inebilirdi.
Bindiği zaman da inmek bilmez, kimsenin giremediği yollara girerdi.

Senin Varedero ile ile ilgili soruna gelince, bu soruya en iyi cevabı bu motora sahip ve kullanan Apo cevap verecektir.
Ben sana Apo'nun cep numarasını göndereceğim. Apo'ya en önce boyunu sormayı unutma.
Ara
Cevapla
#5

Merhaba Mehmet abi, yaradılışımızdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm ilk etapta ister canlı ister somut neslerde ilk görselliğe tutuluyoruz, sonra onu tanımaya ve yola onunla devam edip edemeyeceğimize karar veriyor seçimimizi yapıyoruz, yeğenimin motosikleti benim motosikletime göre daha yüksek ve cc olarakta kat kat üstüydü yolda etrafımda olan bitene görsel olarak daha hakim olduğumu ve doğabilecek tehlikeleri önceden kestirebilme imkanımın olduğunu hissettim. Tabiki hepsi bu değil varaderonun görünümü ve büyüklüğüde en büyük etkenlerden biri gözüme çok hoş görünüyor. Herneyse bahsettiğiniz arkadaşla irtibata geçersek tüm sorularıma cevap alacağımı düşünüyorum görüşlerinizi dikkate alıyor teşekkür ediyorum.
Ara
Cevapla
#6

Ömer selamlar ,

Bende genelde boyumdan büyük motorlar kullanmışımdır ; )

Fakat sana tavsiyem ; yeterince tecrübeli olduğunu düşünmüyorsan , belli bir dönem kendine daha hafif bir motosiklet tercih etmelisin.PCX ten bahsederken şehiriçi avantajından bahsetmişsin. Varadero ile uzun yolda tatmin olabilirsin ama şehiriçinde mutsuz olabilirsin ; )

husqvarna_logo_2.jpg
Ara
Cevapla
#7

(11-17-2014, 01:17 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ömer selamlar ,

Bende genelde boyumdan büyük motorlar kullanmışımdır ; )

Fakat sana tavsiyem ; yeterince tecrübeli olduğunu düşünmüyorsan , belli bir dönem kendine daha hafif bir motosiklet tercih etmelisin.PCX ten bahsederken şehiriçi avantajından bahsetmişsin. Varadero ile uzun yolda tatmin olabilirsin ama şehiriçinde mutsuz olabilirsin ; )

Merhabalar Pcx'i aldığımdan beri işe motosikletle gidiyorum ve aşırı kilo aldım işe gidip gelirken yürüyerek gideceğim Varadero ise bi eskihisar olur en yakın mesafem ve ortalama iki veya üç haftada bir Gebze Tekirdağ yaparım diye düşünüyorum, harici cumartesi ve pazarım boş o vakitlerdede sağa sola kaçamak yaparım diye düşünüyorum, tecrübe konusunda haklısınız ama binmeden kazanılmıyor üç gün vitesli motosiklete bindim tecrübe kazandımmı tabiki hayır ama kullanabiliyorumda aşırı atraksiyonlarada girmeden temkinli bir şekilde uygun mesafe bırakarak güvenli duruşlar ile acemiliği atım gibi, çok büyüttüğüm vites karmaşasını şehir içi dur kalklarda hallettim bir kez stop ettirdim okadar virajlara elimden geldiğince bilinçli olarak ters kontra ile giriyorum, bilemiyorum bakalım nasip kısmet artık kesinlikle boydan dolayı aşırı zorlanırsın derseniz zaten giremem o topa zevki kabusada çevirmenin bi anlamı yok, sele alçaltma durumu söz konusu olur ise düşünürüm..
Ara
Cevapla
#8

(11-16-2014, 09:19 PM)Seckin Tunali Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Boyun motor ile alakası yoktur...Ancak Pcx ten ilk defa vitesli ve enduro motosiklete geçeceksen seni zorlayacağı kanaatindeyim...Hayatım da bir çok motosiklet kullanıcısı gördüm parmak ucuyla yere zar zor deyebilen...Ama bu yetenek ile değil tecrübe ile alakalı bir durum...Hele ki Varadero ağır bir motosiklettir...Tekrar düşün derim...

Seyfo'ya laf mı attın, yoksa herşey bana Seyfo'yu mu hatırlatıyor? :]:]

Teker üstü olsun... 
Cevapla
#9

Seyfo kim ya??

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Seckin Tunali
02-09-2013, 10:44 AM
Son Mesaj Yazar: Buraq
01-31-2013, 04:30 PM
Son Mesaj Yazar: onur
12-03-2012, 11:15 AM
Son Mesaj Yazar: BayramTOPAL
06-27-2012, 07:46 AM
Son Mesaj Yazar: onur
05-21-2012, 11:43 AM
Son Mesaj Yazar: MaRaNtZz
02-11-2012, 08:04 PM
Son Mesaj Yazar: emomen
06-24-2011, 07:45 AM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi