Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hangi kaskı alayım
#1

Merhaba,

sağlam bir kask almak istiyorum. nolan veya shuberth düşünüyorum. sizin tafsiyeniz hangisi olur.

bir de bulutut alacağım kask ile beraber iyisi hangisidir bilemiyorum tafsiyenize uyarak alacağım veya yönlendireceğiniz yerden temin etmeye çalışacağım. Saygılarımla.:tamam:
Ara
Cevapla
#2

nolan veya agv bence

Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir. M.Kemal ATATÜRK
Ara
Cevapla
#3

Shoei xr 1100

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla
#4

Motora bindim bineli hep Shoei kullandım. Başka markalar hakkında yorum yapamam ama Shoei her açıdan mükemmel.
Ara
Cevapla
#5

MERHABA,
DÜN SİPARİŞ ETTİĞİM YENİ MOTORUM İNŞALLAH CUMA GÜNÜ TESLİM EDİLECEK. HONDA HAYAT ONDA. NC750X http://www.gebzemoto.com/forum/images/sm...rim/ay.gif
Ara
Cevapla
#6

(08-05-2014, 09:49 PM)KemalGirgin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Motora bindim bineli hep Shoei kullandım. Başka markalar hakkında yorum yapamam ama Shoei her açıdan mükemmel.


İşte aradığım tecrübe Kemal Bey Aklım Hep Shoei kask da Tecrübe ettiğiniz kasklar ile ilgili genel bir açıklama ile son kullandığınız kask modeli, ses yalıtımı ve iç malzemeleri hakkında en güzel bilgilerinizi merak ediyorum. Ayrıca Allah göstermesin tabiki kazayı ama test ettinizmi eskiyen kasklarınızı kırmaya çalışarak vb.

Saygılarımla.


Ara
Cevapla
#7

Merhabalar.
Shoei xr1000 ile başladım. O modelde ses yalıtım pedleri ayrıca satılıyordu. Ayrıca Shoei kasklarda vizörün içine takılan buğu önleyici mevcut. Hiçbir zaman içeriye vizörden ses almazlar. Ayrıca havalandırma gayet iyidir. Xr1000 ile kaza yaptım. Sağ omuzumun üzerine düştüm. Motoru yatırarak kurtuldum hızım çok yüksekti, fren hortumları keçeleşme yaptığından tutmadı, ben de atladım. Kafam da vurdu yere e tabi 1 gün baş ağrısı çektim ama beni kurtardı. Kask duruyor, ama kullanmıyorum. Dışarıdan çizikler var ama içi kesin çatlamıştır.
Sonrasında xr1100 aldım. Havalandırması daha iyiydi.
Şimdi ise nxr modelini kullanıyorum. Aerodinamik olarak çok daha rahat. Ensede türbülans yapmıyor. Ses yalıtım pedi üzerinde, kutudan çene pedi ve burun üstü pedi de çıkıyor. Burun üstü yaz aylarında buhar olmaması için tasarlanmış. Kışın ise yine kutudan çıkan vizör içi buğu önleyici takılıyor. Kesinlikle 0 buğu en soğuk havada bile.
Ben tüm kasklarımı kırmızı vizör camıyla kullandım. Ne yazık ki hepsi birbirinden farklı ama 180 TL civarı. Hem gündüz hem gece rahatlıkla kullanılıyor.
Şu an dediğim gibi NXR modelini kullanıyorum. Racing bir modeldir. Ama touring için kullanılacaksa aynı modelin AIR tipi var. Onda ayrıca siyah renkli vizör gözlük şeklinde bir düğmeyle inip kalkıyor. Fakat çok yüksek hızlarda bu modeli önermiyorlar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer aklınıza başka birşey taklılırsa sorun lütfen.
Son kaskımı pendik Honda dan aldım bu arada. Ilgilerinden gayet memnunum. Kadıköy'deki mağazalar gibi değiller. Tavsiye ederim.

Bir de önemli fakat yeni geldi aklıma, son aldığım modelin içi tamamen çıkıp yıkanabiliyor. Eskilerde bu yoktu maalesef. Kısıtlı parçalar çıkıyordu.
Bilginize...
Ara
Cevapla
#8

Kemal bey Teşekkürler.

Touring kullanıp Racing model kask kullanmanın bir sakıncası varmıdır? konforu veya oturuş pozisyonunu etkileyecek şekilde.
Ödediğim miktara karşılık en iyi koruma ve konfora sahip olabilmek düşüncesindeyim ama bu ancak tecrübe gerektirir oda bende yok. Destekler sizin gibi tecrübelere sormaktan geçiyor.

Aslında shoei ile Bell bu iki markaya sharp testinden dolayı güven duyuyorum ama tek dayanak bu kadar.

Toplantı günlerin de denk gelirsek daha detaylı konuşmak isterim.

NOT:Henüz bir motorum yok 2015 de alacağım eş zamanlı güvenlik ekipmanlarını da almanın planlarını yapıyorum, Sanırım CBF 150 modelleri iler ile başlangıcı yapacağım.

Tekrar Teşekkürler.


Ara
Cevapla
#9

sağlam bir kask arıyorsan şuna bak istersen http://www.motosikletaksesuarlari.com/Ar..._8403.html

bu bütçeme yüksek diyorsan şuna da bakabilirsin kardeşim http://www.motosikletaksesuarlari.com/Be..._5522.html
Ara
Cevapla
#10

Herkese teşekkür ederim . Show X1100 aldım . Motorunda bu gün kullanmaya başladım. 41VH047

Shoi XR1100 yazacaktım
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: MaRaNtZz
05-27-2011, 08:58 AM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi