Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haber Kanserojen yapay tatlandırıcı/aspartam
#1

ASPARTAM = AMİNOSWEET

Kanserojen yapay tatlandırıcı/aspartam ucuz tatlı ve birçok gıdada kullanılıyor . Aspartam gibi kimyasal tatlandırıcıların ithalatının son 8 yılda 13 kat arttı

Kanser Önleme Koalisyonu'nun yaptığı uyarıya göre, deney farelerinde kansere neden olduğu gösterilmiş olan suni tatlandırıcı aspartamın, insanlar tarafından tüketilmesinin yasaklanması gerekmektedir.

140420200317_10268496_605773146186186_15...2325_n.jpg

Şekerden yüzlerce kat daha tatlı olan alternatif tatlandırıcıların 20 kuruşluk miktarı, 2 YTL civarındaki bir kilogram şekerin işlevini görüyor. Amerika’da bir dönem yasaklanan, kansere neden olduğu iddia edilen, diyetisyen ve doktorlar tarafından kullanılmaması tavsiye edilen yapay tatlandırıcılar, İstanbul Eminönü’ndeki tezgâhlarda bile açıktan satılıyor. Son sekiz yılda (2000-2008) kimyasal tatlandırıcıların ithalatı 13 kattan fazla arttı. Her yıl bu artış katlanarak devam ediyor.

Elbette bu artışın altında sağlık alanındaki ihtiyaçlar yatmıyor. Yapay tatlandırıcıların ithalatındaki artışın temel nedeni, gıda sektöründe şeker yerine kullanılması. Mesela, kimyasal tatlandırıcılardan aspartam ve sakarin, market raflarındaki diyet kola, düşük kalorili yoğurt ve şekersiz sakızın yanı sıra açıktan satılan baklava, reçel, helva ve süt tatlıları gibi birçok üründe rahatlıkla şeker yerine geçiyor. Vatandaş ise aldığı birçok ürünün içinde kimyasal tatlandırıcı kullanıldığını bilmiyor.

Bir bavul aspartamın bir kamyon şekere denk geldiği düşünüldüğünde, gıda sektörünün bu ürünlere meyletmesinin gerçek nedeni ortaya çıkıyor. Hatta bavulların içinde kaçak aspartam getirildiği öne sürülüyor. Piyasaya sürülen 5 YTL’lik baklavalar, 2 YTL’lik çikolatalar gibi ucuz mamullerde kullanılan kimyasal tatlandırıcıların sağlık riskleri ve şeker pazarına verdiği zarar ise âdeta görmezden geliniyor. Amacı dışında kullanımı her geçen gün daha fazla artan tatlandırıcıları yakından izleyen uzmanlar ise uyarıyor: “Sağlıklı yaşamak isteyenler her türlü tatlandırıcıdan uzak durmalı. Kimyasal tatlandırıcıların hepsi vücuda yabancı ve zararlıdır.”

Kaynak: https://www.facebook.com/helalgidaplatfo...fref=photo

Korkarak yaşarsan,
Sadece seyredersin.. :mutlumotorcu:
Ara
Cevapla
#2

bilgilendirme için tşk İlyas fakat artık gırtlağımıza kadar kimyasalın içine batmışız organik ney kaldı ki?:utan::utan::utan:
Cevapla
#3

Rica ederim.Orası dogru abi ama mesela dışarda yemek yemeyi azaltabiliriz, abur cubur tüketmeyebiliriz.

PLANET cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Korkarak yaşarsan,
Sadece seyredersin.. :mutlumotorcu:
Ara
Cevapla
#4

İlyas bilgi için teşekkürler .
Bizim her hafta yediğimiz tatlılar bile ASPARTAM'DA ASPARTAM ..

160711104912_imza3.JPG
Ara
Cevapla
#5

İlyas, bilgilendirme için teşekkürler.

Bunun yanında glikoz şurubuna da dikkat çekmek istiyorum.
Bu da gıda sanayiinde şeker yerine kullanılır.
Mısırdan üretilir. Ama bildiğiniz mısırdan değil.
Çünki, Tarım ülkesi diye bize öğretilen Türkiyenin mısır üretimi kendisine yetmekten çoooook uzaktır.

Amerikaya girmesi yasak olan GDO'lu Birezilya ve Arjantin kökenli mısırlar gelir Türkiyeye.
Hem de Türkiyede üretilenden daha ucuza.
Yine Amerikan firması olan Cargill de işlenir. Orhangazide tarım arazilerinin üzerine kurulu bu fabrika aynı zamanda su havzasını da kurutur ve kirletir.
İşin tuhafı, Cargill Amerikan firmasıdır.
Kendini sağlama almak için de Ülker firması ile de ortaklığı vardır.
Ülker firmasının ürettiği ürünlerin tamamında da bu katkılar vardır. Olmaması da düşünülemez.
Tabii ki diğer firmalar da kullanır.

Janjanlı, kımıl kımıl paketlerde ne görüyorsanız, emin olun onun içinde glikoz şurubu, fruktoz yada İlyas'ın belirttiği Aspartam vardır.
Asitli içecekler bunların başında gelir.
Ara
Cevapla
#6

O zaman ev yemeği dışında yemek yemek yok :kötü: GMK tatlıları hariç :çiçek:

Korkarak yaşarsan,
Sadece seyredersin.. :mutlumotorcu:
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi