Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jigle normal havalarda kullanılmalı mıdır?
#1

konu açıldıysa silinmesi caizdir diyerek bir soru sormak istiyorum, nereye açsam diye uzun süre aradım taradım ama bulamadım, alakasız bir şekilde açıldıysa silmeniz veya taşımanızı rica ederim tekrardan.

sorun şudur, toplam 250 km kadar bir tecrübem var, soğuk havalarda jigle kullanılması gerekmekte bunu bir kaç kez motoru çalıştıramayınca öğrenmiş oldum : ) bugün izmitte 15 derecelik hava sıcaklığı ile motoru normal şekilde yine çalıştıramadım. yani hemen hemen her çalıştırmam da jigle kullanarak motoru çalıştırıyorum aksi halde çalışırken, rölanti halindeyken gaz verdiğimde motor istop ediyor. havalandırması ile alakalı bir problemi olabileceği aklıma geldi ama sökmesini de bilmiyorum, 4.500 km'de 2013 model cbf 150 tecrübeli olan abiler ablalar veya arkadaşların bu konuda fikri nedir acaba?
Ara
Cevapla
#2

Jikle cekili iken gaz verdiginden dolayi motor stop ediyor her hangi bi sikinti yok yola devam cbf150 candir gerisi heyecandir

Hayat uzun ve virajlı yollarla dolu
Ara
Cevapla
#3

(02-12-2014, 10:43 PM)ENGİN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Jikle cekili iken gaz verdiginden dolayi motor stop ediyor her hangi bi sikinti yok yola devam cbf150 candir gerisi heyecandir

Engin doğru söylemiş.

Ayrıca havanın sıcak olması rölantide bekleme süresini etkiler, özellikle otomatik jikleli araçlarda daha belirgindir,hava sıcakda olsa mutlaka jikle devreye girer ve bir süre bu durumda çalışır.

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#4

cbf ler öyle dostum yapacak bişi yok en tecrübeli kullanıcısı engin o bile artık kabullendi bu durumu :):):)
Cevapla
#5

B..k atmayin len cbf150 ye

Hayat uzun ve virajlı yollarla dolu
Ara
Cevapla
#6

jigle çekikken gaz verince kesilmiyor, normal şekilde jiglesiz çalışmıyor bugün sorun yaşamadım ama dün dediğim gibi jigle açmadan çalışmadı. bir kaç foruma da baktım rölanti devri ile alakalı 5 bin kilometreye kadar normal bir problem olduğunu söylediler, rodajı ile alakalıymış kafa ağrıtacak bir şey değilmiş : )
Ara
Cevapla
#7

(02-13-2014, 07:39 AM)ENGİN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  B..k atmayin len cbf150 ye

B..k ???
Hacı, bu bizim bildiğimiz Bok.
B ve k harfleri arasında bir adet harf var.
Oysa ki sen sansürlemede o yerine iki adet nokta koymuşsun.
Doğrusu B.k olacak. :P
Ara
Cevapla
#8

Yok abi bu ishal olanindan b....k yablis degil

Hayat uzun ve virajlı yollarla dolu
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi