Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Guney Amerika Yolunda - Darien Gap Gecis Planlamasi
#1

Darién_Gap.png

The Darién Gap (Ispanyolcasi: Región del Darién or Tapón del Darién) :Guney Amerika’yi ikiye ayiran bu bolge 160km uzunlugunda ve 50km genisliginde bataklik ve yagmur ormanlarindan olusuyor. Dolayisi ile kuzey ve guney Amerikayi birbirine baglayan yol yok. Kelime anlamiyla gercekten yolun bittigi yer.
Buraya yol yapmak asiri derecede pahali ve cevresel acidan da yapilamsi dogaya oldukca zararli. Zaten dunyada kalan eldegmemis yerlerin birkac tanesinden biri.Bu bolgenin buyuk bolumu Colombia sinirlari icerisinde kaliyor. Dun yaklasik butun gunumu bu bolgeyi motorumla nasil gececegimin arastirmasi yapmakla gecirdim. Panama’dan Colombia’ya gecmenin 3 yolu var.(Tabii motorsikletle) Birincisi motoru kargo ucagina yukleyip gondermek ve sizinde yolcu ucagi ile ayri olarak gitmeniz. Bu yolculuk toplam olarak yaklasik 1500 dolara mal oluyor ve yaklasik 2-3 gun suruyor. ikinci secenek ise, yine motoru bir RORO conteynerine yukleyip, kendinizin yine ucakla gitmesi, bu yolculuk ise yaklasik 1000-1300 dolar arasi ve 5-6 gune kadar surabiliyor. Bu arada motorun calinma ihtimalide var.
Ucuncu ve son secenek ise, Panama’nin atlantik kiyisinda bulunan San Blas adalarina gidip oradan bir yelkenli ayarlayip Colombia’ya ulasmak. Bu arada bahsettigim gercek yelkenli, yuk gemisi falan degil. Bu yolculukise 550 dolara mal oluyor ama sizde tekneyle gidiyorsunuz. Yemek, yatacakyer ve eglence dahil.
Zaten senelerdir hep San Blas adalarina gitmek istemisimdir. Uzun seneler beraber ayni sirkette calistigim arkadaslarimdan birinin abisinin San Blas adalarinda yelken sirketi var. Bir iki sene oncede, kendisi ilede konusmustum. Bu secenegin oldugunu ogrenince hemen arkadasimi aradim ve durumu anlattim. Sag olsun hemen ilgi gosterdi ve abisini arayacagini ve ne gerekirse yapacagini soyledi. En azindan bugun kara tahtaya bir + daha koyduk. Daha cok + lara ihtiyac var ama, gorecegiz… Saglicakla kalin.


VIDEO
Video-Darien Gap
Cevapla
#2

videoyu izledim ve tüylerim diken diken oldu. acayip heyecanlandım. Kelime bulamıyorum, yazmaya, explorer a kısayol yaptım sitenizi. Allah kolaylık versin.
Ara
Cevapla
#3

Yelkenliye kadar motorun o küçük kayıkta taşınması ve bağlı olmadan.
Zaten maceranın zirve yaptığı yer bu olsa gerek.

Yolunuz açık olsun.
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: MehmetK
09-17-2013, 09:10 AM
Son Mesaj Yazar: GsrEra
01-18-2013, 02:31 PM
Son Mesaj Yazar: MuratD
12-21-2012, 08:42 PM
Son Mesaj Yazar: Cihan
12-21-2012, 04:44 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi