Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Memleketimde İSTİKLAL MARŞI okumak suç olmuş!
#1

ulusalkanal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bursa'nın Mudanya ilçesinde Milli Eğitim Müdürü öyle bir skandala imza attı ki. Duyan herkesi şaşırttı.

Süleyman Şirin adlı öğretmen 2012 yılı Ağustos ve Eylül aylarında PKK saldırılarında birçok askerimizin şehit edilişini kınamak için okulda öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı okumak istedi. Ancak okul Müdürü Sami Adıyaman İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermedi.
“Şehitlerimizi anmak ve terörü lanetlemek için İstiklal marşı okumak istedik ancak müdür öğrencileri içeri alarak eylemimize izin vermedi. Okul müdürünün engellemesi neticesinde İstiklal Marşını okutamadım.”

Milli Eğitim Müdürlüğü de milli marşı okumak isteyen öğretmene soruşturma açtı. Gerekçe olarak da "izinsiz terörü lanetlemek gösterildi.”

Yaşadıklarını anlatan Süleyman öğretmen, "amaçları milli gücü kırmaktır ancak biz bu yolda ilerlemeye kararlıyız" dedi.
“İstiklal marşını okutamadığım gibi hakkımda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetmen müfettişler tarafından soruşturma açıldı. Yaşadığım olaydan elzem duyuyorum. Milli gücü kırmak istiyorlar. Fakat kanımızın son damlasına kadar Atalarımız ne yaptıysa bizde onların torunları olarak bu yolda ilerleyeceğiz.”

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Sarnık da olaya tepki gösterdi.
“Arkadaşımızın İstiklal marşını söyletememesi ayrı bir üzüntü kaynağı ancak söyletemediği halde hakkında soruşturma açılıyor. İbretlik bir şeydir nerede yaşıyoruz işgale uğramış memleket toprağımıdır.”

Farklı bir haber kaynağı:

mudanyayorum Adlı Kullanıcıdan Alıntı:12 Eylül Ortaokulunda 26 Eylül 2012 Çarşamba günü öğrencileri derse almadan önce okul bahçesinde İstiklal Marşını hep birlikte söyleyerek şehitleri anmak ve terör olayları protesto etmek isteyen Öğretmen Süleyman Şirin hakkında başlatılan soruşturma sonrası Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık açıklama yaptı.

Sarnık açıklamasında, “Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu 3 Eylül 2012 tarihinde “Artan Terör Olaylarını protesto etmek ve şehitlerimizi anarak teröre karşı duyarlılık oluşturmak adına; yurt genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, 26.09.2012 Çarşamba günü mesai saati öncesi saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımızın okunmasına” karar vermiş. Bu kararı şubelerine ve yöneticilerine duyurarak bütün kurumlarda uygulanmasını istemiştir.
Buna istinaden Türk Eğitim Sendikası Mudanya İlçe Temsilcimiz Süleyman Şirin, Konfederasyon Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda, görev yaptığı Mudanya 12 Eylül Ortaokulunda 26 Eylül 2012 Çarşamba günü öğrencileri derse almadan önce okul bahçesinde İstiklal Marşımızı hep birlikte söyleyerek şehitlerimizi anmak ve terör olayları protesto etmek istemiştir.
Okul müdürü Sami Adıyaman İstiklal Marşını söyleyemeyeceğini, belirterek öğrencilerin derse girmelerini söylemiş ve refakatinde öğrencileri sınıflara almıştır. İlçe Temsilcimiz Süleyman Şirin maalesef İstiklal Marşımızı söyletememiş ve şehitlerimizin anılmasını sağlayamamıştır.
İş bununla kalmamış, aslında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşımızın söyletilmesine engel olduğu için Okul Müdürü Sami Adıyaman hakkında soruşturma açması gerekirken “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözünde olduğu gibi Okul Müdürü ve Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Temsilcimiz Süleyman Şirin hakkında soruşturma başlatmıştır.
Soruşturmanın nasıl ve ne şekilde yapıldığı tarafımızdan bilinmemektedir. İlçe Temsilcimiz Süleyman Şirin’den “Terörü lanetliyoruz İstiklal Marşını söylüyoruz diyerek izinsiz olarak okulda terörü lanetlemek ve İstiklal Marşını söyletmek istediğiniz” hususunda savunma yapması istenmiştir.
Türk Eğitim-Sen olarak bu skandalın peşini bırakmayacağız. Türk Milletine, Milli Değerlerimize ve şehitlerimize yapılan bu saygısızlığın hesabının ilgililerden sorulması için ne gerekiyorsa yapılacağının, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersinde Türk Milleti olarak İstiklal Marşımızı söylemek için kimseden izin istemeyeceğimizin bilinmesini bir kere daha hatırlatıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
HK
http://www.mudanyayorum.com/index.php?mo...ws&id=2868

Memleketimde İSTİKLAL MARŞI okumak suç olmuş!

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#2

Okadar çok cümle kurdumki içimden hiçbirini yazamıyorum bile..
Aslında okadarda şaşırmamak lazım. Teslim olmuş terör örgütü üyelerine devlet memurluğu garantisi verilen bir düzende bunların yaşanması normal.. Dağdan indirip tepemize çıkartıyoruz resmen.. Vatandaşda sınavı kazanayımda memur olayım diye bir yerlerini yırtsın.. :sinirli:
Ara
Cevapla
#3

Canım ülkem de, istiklal marşından rahatsız olan bir kesim vardı, hala var; meydanlara döküldüklerinde alternatif marş söylüyorlardı, hatta bir ara istiklal marşı değişsin bu olsun diyorlardı, hey gidi hey neler gördük.
Ara
Cevapla
#4

Geldikleri gibi giderler
Ara
Cevapla
#5

Hak ettiklerini alacaklar, hiç şüpheleri olmasın..

160711104912_imza3.JPG
Ara
Cevapla
#6

analarınıda alıp gidicekler. Saın başbakanımın tabiriyle
Ara
Cevapla
#7

Valla gidecek gibi durmuyorlar , adam gibi bir siyasetci yokki tarihten silsin hepsini.

Diğer partilere bakınca bunların şansı yüksek , hatta avantaj bile.

Bunları devirmenin tek yolu buu.

İstiklal marşını okutmayan şerefsizler var oldukca bu ülkede halimiz nece olur düşünemiyorum.
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: MaRaNtZz
03-10-2011, 01:18 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi