Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Trafiğe Kurban olmamanın 5 altın kuralı
#1

Yolarda konforu gittikce artan otomobiller boy gostermeye basladikca kazalar azalmioyor... Otomatik vites, MP3 player, uydu radyosu, navigasyon sistemi, ABS, emniyet kemeri, her taraftan fiskirmaya hazir hava yastiklari, celik kusaklar, sok yutucu bolgeler, malzemeler vs. vs... Arac suruculeri eskisinden cok daha guvenli hissediyor kendilerini ve bu guven bambaska bir problem yaratiyor...

Trafikle ilgilenmeyen suruculer!... :.(

AMA%205points.jpg

Bir yandan ickisini yudumlarken bir yandan CD degistiren, ayni zamanda telefonla konusan suruculerden bahsediyoruz. Bu "yoldas"lar bizim baslica problemlerimizden biri olmaya basladi son yillarda. Isin kotusu direksiyon basina gectigimizde biz de onlara donusebiliyoruz.

ABD de NHTSA orgutu (National Highway Traffic Safety Administration) gecenlerde uzun suredir surdurdugu kapsamli guvenlik arastirmasini bitirerek yayinladi ve AMA (American Motorcycle Association) da buradan yola cikarak bu alttaki 5 Altin Kural i biz motosikletcilere sundu.

1) Uyanik olun, uyanik kalin.

Kafasi daginik suruculere karsi en buyuk avantajiniz budur.

2) Sizde "daginik surucu" olmayin.

Gosterge panelindeki isiklara, motorun sagindan solundan gelen seslere kafanizi takmayin. Bir taraftan MP3 playerin sesini ayarlamaya, calan parcayi degistirmeye, gereksiz yere burnunuzu kasimaya ugrasmayin. Cok gerekiyorsa durun bir yerde. cep telefonunuzu cebinize degil cantaya, vibrasyonunu hissedemeyeceginiz, sesini duyamayacaginiz bir yere koyun.

3) Trafikte pozisyonunuzu kurun ve koruyun.

Kendiniz ve diger araclar arasinda tampon bolge olusturun ve bunu koruyun. Saginizda araba varsa siz sol yana gidin. Otoyollarda sol seridi kullanin. Her zaman bir kacis rotasi planiniz hazir olsun, gerektiginde tereddut etmeden emniyet seridine kacabilirsiniz unutmayin.

4) Potansiyel problemli suruculerden uzak durun.

Telefonla konusan, arka koltuktaki cocuklarina laf yetistiren, bir arabaya dolusmus bir kac genc, tasitlar arasinda zigzag cizenler, asabi, gereksiz devirli hizli kullananlar... Bunlardandan uzaklasin. Gozleriniz hep bu suruculeri arasin. Aranizdaki mesafeyi mumkun oldugunca buyuk tutmaya bakin.

5) Gozleriniz hareketlensin...

En guvenli arac suruculeri gozlerini surekli hareket ettirerek cevreyi dikkatle tarayan, her yonu surekli kontrol eden suruculerdir. Biz de bunlardan biri olalim. Aynalar, sag, sol on, ileri, taaa ileri, yine ayna, yine ileri, sol,sag...devamli kontrol halinde olalim..

AMA ogutlerine ilave olarak DD derki kulak tikaci kullanin. Dikkatiniz ve konsantrasyonunuz ikiye katlansin... Dikkatli olun oralarda, ama neye dikkat edeceginizi bilerek.


Minel Kümeler B RH+

İyi motorcu olmak! İyi insan olmaktır..

http://www.turkbikers.com
http://www.minelkumeler.tumblr.com
http://www.facebook.com/aequitas
Ara
Cevapla
#2

paylaşımın için teşekkürler
:+1:

gidemediğin yer senin değildir

bol çamurlarrrr
Ara
Cevapla
#3

Şu kulaklık olayını qündeme alıp alışkanlık kazandırmalıyız...
En son katıldığımız seminerdede özellikle tavsiye ettiler...

husqvarna_logo_2.jpg
Ara
Cevapla
#4

o tavsiyeyi bana vurguluya vurguluya öğrettiler:çiçek::]

gidemediğin yer senin değildir

bol çamurlarrrr
Ara
Cevapla
#5

Bu resimdeki adamı görünce hamit geldi aklıma :]

adam arabadayken yapmadığı iş kalmıyoo :]:]
Ara
Cevapla
#6

Ellerine sağlık güzel bilgilendirme .
Cevapla
#7

Eline Emeğine sağlık Minel.. Teşekkürler :çiçek:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi