Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sağdan geçmek / geçilmek
#11

Haliyle motosikletli olan kişi kendisini korumak için türlü yollara başvurabilir fakat arkadan gelen araç sizi geçmek için hamle yapıyorsa buna karşı alabileceğiniz önlemler de sınırlı. bir tanesi adamın önüne geçip yol vermemektir, burada da türkiye'de çoğu kişinin kafası özellikle yol, futbol, kitlesel hareketler gibi grup halinde yapılan eylemlerde daha saldırgan-ilkel çalışıyor. örnekteki gibi bir durumda adamın yolunu kapasam yol vermesem, herif daha da sinirlenecek bu sefer daha sert hareketler yapacak, buna da şüphem yok.

Hatta benzer durum kefken'e giderken başıma geldi. Arkamda seyreden araç tek şerit viyadükten geçerken solumdan girdi beni kenara itti, adamın ilk olarak geçmemesi için arada mesafe varken sola hamle yaptım daha da sinirlendi viyadüğe geldiğimizde hızlanıp zorla soldan geçti.

Alıntı:bizim ülkemizde bizim insanımıza kural sökmez.

gibi bir şeye ise ben katılmıyorum. Kurallar her yerde çoğu kişiye sökebilir, hatalı olan ise motosikletle çıktığı için yolda olan insan değil, kuralı uygulamaya koymayan veya zaten yaptırımı uygulanmıyor diye düşünen insanlardır. Bizim ülkede kurallar sökmez ise kaldırsınlar trafik kurallarını herkes kendi kafasına göre takılsın.

Suça kayıtsız kalmak da aslında suçun bir parçasıdır.

Sizlerden veya konuya duyarlı herkesten ricam, trafikte rastladığınız uyumsuzlukları bir şekilde gerekli mercilere iletmeniz. Polis işini kimse umursamayınca yapmıyor gibi düşünülebilir fakat şu ana kadar bir uyumsuzluk görüp telefon ile bildirimde bulunduğum da gerekeni yaptılar. Bisiklet yoluna çekilmiş birçok araba çektirdim izmitte ve görevli polis gelene kadar da oturdum bekledim.

Demem o ki, sürücüyü ikaz etmekten ya da polis zoruyla olsa da cezai yaptırımı uygulatmaktan kaçınmayalım. bir iki üç kez aynı boku yiyen soysuz bir sonraki seferde birisinin malına, canına kastedebilir. O yüzden aman abiler, adam solladı, sıkıştırdı, kırmızı ışıkta geçti gibi sorunları bir şekilde bildirelim hatta fotoğraflayalım, kask kamerası bu yüzden çok güzel :)
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi